Eyler va Gamilton-Yakobi tenglamalarini integrallash masalasining ekvivalentligi - Xamroev, Nasillo Sharifovich (Science and Education, 2023)
Ushbu maqolada Eyler-Lagranj hamda Gamilton-Yakobi tenglamalari haqida batafsil ma’lumotlar keltirilgan. Mavzuni tushuntirish oson bo‘lishi uchun dars o‘tishda noan’anaviy usul qo‘llash taklif qilingan. Keltirilgan tenglamalarni ekvivalentligi isbotlangan va ularga doir bir qator misollar echib ko‘rsatilgan hamda grafiklar yordamida tushuntirilgan. Olingan natijalar tahlil qilinib, taklif qilingan usulning kamchiliklari va afzalliklari bayon qilingan.