Gender tenglik masalalarining falsafiy asoslari - Sultanova, Nazokatkhon Otabek qizi; Xonkeldiyeva, Komilaxon Ravshan qizi (Science and Education, 2023)
Maqolada ayollarnining jamiyat hayotidagi o’rni gender tenglik masalalarining falsafiy jihatdan muhimligi va dolzarbligi, oila hayotida ayollar tarbiyasi bolaga ta’sir etuvchi kuch, motivator sifatida muhimligi yoritilgan. Maqoladan ko’zlangan asosiy maqsad mamlakatimizda ayollarning oiladagi onalik vazifalarini bajargan holda jamiyat hayotida o’z o’rnini topa olgan ayollarni shakllantirish. Maqolani yozish davomida kuzatish va xorijiy tajribalarni o’rganish metodlaridan foydalanildi. Jahon tajribasi shuni ko’rsatadiki har qanday jamiyatda faqatgina yetuk hamda har tomonlama sog’lom, bilimli onalargina kelajakda barkamol avlodni tarbiyalab bera oladi. Bunda o’zbek xalqining milliy mentaliteti, milliy qarashlar hisobga olinishi lozim.