Тижорат банкларида трансформация жараёнларини чуқурлаштириш бўйича тараққий этган мамлакатлар тажрибаси ва унинг амалий аҳамияти - Кайтаров, Вохид Раимкулович (Science and Education, 2023)
Ҳозирда жaҳoн амалиётидa рақамли платформаларнинг ривожланиши товар ва хизматлар бозорида рақобат муҳити ҳамда шартларининг ўзгаришига олиб келмоқда. Жумладан, банк-молия тизимида рақамли технологияларни ривожлантириш, рақамли банк маҳсулотлари ва янги дастурий таъминотни жорий этиш ривожланган ва ривожланаётган мамлакатларда рақамли трансформацияга асосланган дастурлар амалга оширилмоқда. Бироқ, жaҳoнда банк хизматларини кўрсатишда рақамли технологияларнинг қўлланилиши ривожланган ва ривожланаётган мамлакатларда бир-биридан кескин фарқ қилмоқда.