Milliy iqtisodiyotda kambag’allikni qisqartirish siyosati va uning ijtimoiy-iqtisodiy mexanizmlari - Xudoyberdiyev, Jamshid (Science and Education, 2023)
Mamlakatda turmush darajasi va sifatini oshirish muammolarini hal qilish uchun mehnatga aholisining qashshoqligini bartaraf etish konseptsiyasi zarur. Respublika Prezidenti tomonidan aniq belgilab berilgan chora-tadbirlarni hisobga olgan holda iqtisodchilar ushbu kontseptsiyani asoslab berishga va mehnatkash aholining munosib mehnat asosida kambag’allikdan mustaqil chiqishi uchun bir qator chora-tadbirlar va shart-sharoitlarni aniqlashtirishga harakat qilmoqdalar.