Milliy pensiya taʼminoti tizimini isloh etishning xorij tajribasi (Kanada pensiya tizimi misolida) - Shermuxamedova, Shirin Amonullayevna (Science and Education, 2023)
Maqolada pensiya tizimiga iqtisodchilarni bergan taʼriflari keltirilgan. Jahon mamlakatlari pensiya taʼminoti tizimini oʼrganish ilmiy ishimiz asosi boʼlgani uchun oʼyekt sifatida Kanada pensiya tizimi olindi. Bunda Kanada pensiya taʼminoti tizimi tarkibi, Kanada pensiya taʼminoti tizimida amal qilayotgan dasturlar, OAS dasturi pensiya turlari, Kanada pensiya taʼminoti tizimida faoliyat olib borayotgan pensiya fondlariga xos xususiyatlar, Kanada pensiya tizimiga taʼsir etuvchi demografik oʼzgarishlar dinamikasi, Bazis pensiyalarning kanadalik pensionerlar uchun daromadlilik normalarining oʼzgarishi prognozlari koʼrib chiqilgan hamda ushbu koʼrib chiqilgan mavzu yuzasidan xulosa shakllantirilgan.