Bir o’lchamli statsionar konveksiya-diffuziya tenglamasi uchun Dirixle masalasini modellashtirish - Aliyev, Sherzod Nurullo o’g’li (Science and Education, 2023)
Ushbu maqolada konvektsiya-diffuziya masalasi sonli yechilgan. Masalani yechish uchun bir nechta ayirmali sxemalar qo‘llangan. Masalani sonli yechish algoritmi asosida Python tilida dastur tuzilgan va sonli natijalar olingan. Sonli natijalar asosida grafiklar chizilgan.