Geometrik naqshli o’rilishlar asosida ishlab chiqarilgan paxta ipli gazlamalarni tadqiq etish - Shamiyev, Diyor Bahriddin o’g’li; Doniyorov, Bektosh Bahodirovich; Doniyorova, Matluba Adashbaevna; Anorboyev, Doston Raxmatulla o’g’li; Xolmo’minov, Azizbek Abdujalol o’g’li (Science and Education, 2023)
Maqolada xavfsizlik kamarlariga mo‘ljallangan piltali to‘qimalarni ishlab chiqarish, xususiyatlari va qo‘llanishi bo‘yicha tadqiqotlar natijalari keltirilgan.