Taʼlim mustaqilligini shakllantirishda ijtimoiy tarmoqlardan foydalangan holda chet tilini o’rgatish - G’ulomova, Nigora Ibrohim qizi (Science and Education, 2023)
Ushbu tadqiqotda taʼlim mustaqilligini shakllantirishda bugungi kunda talabalarning eng koʻp vaqt sarflaydigan ijtimoiy tarmoqlardan foydalanish masalalari oʻrtaga tashlangan boʻlib, Tadqiqotda talablar va oʻqituvchilar oʻrtasida soʻrovnoma oʻtkazildi va ijtimoiy tarmoqlardan taʼlim jarayonida foydalanishning ijobiy hamda salbiy taʼsiri shuningdek chet tilini oʻqitishda qaysi oʻquv koʻnikmasini rivojlantirishda ijtimoiy tarmoqlardan foydalanish afzalliklari yuzasidan talabalar oʻqituvchilar fikrlari baholandi.Tadqiqot natijalariga asosan chet tilini oʻqitishda ijtimoiy tarmoqlardan foydalanish yuzasidan tavsiya keltirildi.