Pedagog-rahbar chiqishida yo’l qo’yiladigan xatoliklar - Xalikulova, Go’zal Erkinovna (Science and Education, 2023)
Ushbu maqolada pedagog - rahbarning xususiyatlari va “o’qituvchi-yetakchi” tizimidagi munosabatlarning asosiy elementlari ko’rib chiqiladi. Maktab ta’limi muassasasi rahbari va o’qituvchilari o’rtasidagi munosabatlarni shakllantirishga ta’sir etuvchi omillarga alohida e’tibor qaratilmoqda. Bu turkum ikki jihatda ko’rib chiqiladi: rasmiy va norasmiy (norasmiy) munosabatlar ko’rsatib o’tildi. Televideniyeda bolalarga bag’ishlangan ingliz tilini o’rganish to’g’risidagi ko’rsatuvlarda tilni bilmagan rejissyorlaning mas’uliyatsizligi tufayli bolalar tilidan aytilgan ingliz tilidagi she’rlarning mazmuni jihatidan katta xatolarga yo’l qo’yilishi kabilar shular jumlasidandir. Bu masala esa, o’z navbatida, oliy ta’lim muassasalari pedagoglariga borib taqaladi.