Oliy ta’lim muassasalarida pedagog-rahbarlar kompetentligining metodologik asoslari - Xalikulova, Go’zal Erkinovna (Science and Education, 2023)
Maskur maqolada O‘zbekiston o‘tgan qisqa vaqt ichida huquqiy demokratik davlat va fuqarolik jamiyati qurishda dadil qadamlarni tashlab, o‘ziga xos taraqqiyot yo‘lini tanlab oldi. Iqtisodiy rivojlanishda bozor munosabatlariga bosqichma-bosqich o‘tishda amalga oshirilgan qator islohotlar bugun o‘z natijasini bermoqda. Mamlakat siyosiy va iqtisodiy hayotidagi tub o‘zgarishlar, ijtimoiy va xususiy ishlab chiqarishda demokratik tamoyillarga amal qilish zarurligi barcha ta’lim muassasalari, korxona, muassasa rahbarlaridan mehnat jamoalariga rahbarlik qilishning yangicha usul va shakllarini o‘rganishni davrning o‘zi taqozo qilinishi yoroyib berilgan.