Pedagog-rahbar kompetensiyasida professional nutq: mazmuni, tuzilishi, funksiyalari va metodologik yondashuv - Xalikulova, Go’zal Erkinovna (Science and Education, 2023)
Maqolada ta’lim sifatini oshirish, yoshlarni yot g‘oyalardan saqlash, ularni ma’rifatli bo‘lishida Imom Moturidiy, Imom Termiziy, Imom Buxoriy kabi bobolarimizning ilmiy merosini yoshlarimiz qalblariga singdirish, ma’rifatparvar jadid bobolarimizning o‘gitlari va hikmatlarini ularning ong va shuuriga joylash, ona tiliga alohida e’tibor berish, uning nufuzini ko‘tarish borasidan oliy ta’lim professor-o‘qituvchilari oldiga katta vazifalarni yuklaganligi va ularning yechimi xaqida boradi. O‘zbek xalqi etnosi, uning davlatchilik tarixiga, buyuk ajdodlarimiz merosiga va qadimiy shaharlarimiz o‘tmishiga e’tibor keskin ortganligi sababli tarixni adolatli yoritish, adabiyot va san’atda haqqoniy jonlantirish dolzarb masalaga aylandi. Boy tariximiz va milliy qadriyatlarimizga munosabat o‘zgardi, haqqoniy tarixiy asarlar yaratishga imkoniyat tug‘ilganligi yoritib berilgan.