O’quvchilarni musiqiy - estetik tarbiyalashda maqom namunalarining o’rni va ahamiyati - Davronova, Maftuna Beshimovna (Science and Education, 2023)
Ta’lim jarayonida muntazam ravishda qo’llaniladigan, har doim maqbul og’ish darajasi bilan bashorat qilinadigan ta’lim natijasiga erishishga olib keladigan shakllar, usullar, o’qitish va tarbiya vositalarining maxsus to’plami. Uzoq vaqt davomida “texnologiya” atamasi pedagogikaning kontseptual apparatidan tashqarida qoldi va texnokratik tilga ishora qildi. Pedagogik texnologiyalarni tavsiflovchi ko’plab atamalar mavjud: ta’lim, tarbiya, o’qitish, ta’lim va an’anaviy texnologiyalar, dasturlashtirilgan va muammoli ta’lim texnologiyalari, mualliflik texnologiyasi va boshqalar. Pedagogik texnologiya - bu muvaffaqiyatni kafolatlaydigan qat’iy ilmiy loyihalash va pedagogik harakatlarning aniq takrorlanishi.