Болалар мусиқа ва санъат мактаблари ўқувчилари учун гобой чолғусида ўқитиш методикаси - Тоштемирова, Муқаддас (Science and Education, 2023)
Ушбу мақолада Болалар мусиқа ва санъат мактабларида гобой чолғусининг ўқитиш услубиётлари, ўқувчилар билан ихтисослик фанинг ўтиш назарияси ва амалиёти ҳақида кенг ёритилиб берилган. Қолаверса пуфлама-дамли чолғулари таълими бўйича гобой созининг ижро техникасини ўзлаштиришнинг ўзига ҳос босқичлари санаб ўтилади.