Iqtisodiyotda xorijiy investitsiyalarni samaradorligini oshirishda masalalari - Isayev, Husan Mansurovich (Science and Education, 2023)
Bugungi kunda davlatlarning ichki iqtisodiy-moliyaviy holatini oshirish uchun mamlakatga kiritiladigan xorijiy investitsiyalar muhim rol oʻynaydi. Kiritiladigan kapitallar hajmini oshirish yoki samaradorligini ta’minlash Oʻzbekistondek endi rivojlanib borayotgan davlatlar uchun suv va havodek zarur vositadir. Albatta, ushbu sohada qandaydir yutuqlarga erishishni xorij koʻnikmalaridan oʻrganishsiz, ularni foydalanishsiz va amaliyotga tatbiq etishlarsiz tasavvur etib boʻlmaydi, zero hech qaysi davlat yakka va boshqa davlatlardan uzilgan holda, o‘zi rivojlanishi haqiqatga toʻgʻri kelmaydi.