Haqiqiy AW*-faktorlarning tuzilishi - Sayliyeva, Gulrux Rustam qizi; Sharipova, Savriniso Alisherovna (Science and Education, 2023)
Ushbu maqolada haqiqiy C*-algebralari va haqiqiy W*-algebralari nazariyasi doirasida haqiqiy AW*-algebralari o‘rganilgan. Haqiqiy AW*-algebralar tushunchasi kiritilgan. Abel haqiqiy AW*-algebralarining ayrim xossalarini isbotlangan va haqiqiy AW*-algebralarning ayrim aniq misollarini muhokama qilingan. Haqiqiy AW*-algebralar va kompleks AW*-algebralar orasidagi farqlar va ularning murakkabligini tadqiq qilingan. Agar haqiqiy C*-algebraning kompleks -algebrasi AW*-ning kompleks -algebrasi bo‘lsa, u holda A ning o‘zi haqiqiy A ning haqiqiy C*-algebrasi ekanligini isbotlangan.