Magnit bo’ronlarining inson hayotiga ta’siri - Almardonova, Moxigul Muhammadi qizi (Science and Education, 2023)
Maqolada magnit bo’ronlarning insonga ta’siri o’rganiladi. Magnit oqim tezligining o’zgarishi kunning turli vaqtlarida ko’rsatiladi turli xil. Magnit bo’ronlarning insonga ta’siri kunning vaqti boshqacha: tunda magnit oqimining o’zgarishi tezligi vaqti kunduzgi vaqtga nisbatan ko’proq, bu keskin o’zgarish aholining farovonligi yomonlashishiga olib keladi.