Matn tahlilida didaktemaning o’rni, ahamiyati va o’quvchilarning mantiqiy fikrlashini rivojlantiruvchi vosita sifatida - Abdiyeva, Sharofat Abduxalil qizi; Mardiyeva, Xurshida Tolibjon qizi (Science and Education, 2023)
Ushbu maqolada didaktema o’zi nima? Matn tahlilida didaktemalarning qanday o’rni va ahamiyati, maqsad va vazifalari borligi haqida so’z yuritiladi. Shuningdek matn orqali yoshlarning dunyoqarashini kengaytirish, mantiqiy fikrlashga undovchi maxsus topshiriqlarni dars davimida berib borish.