Pedagoglik kasbi boshqa hamma kasblarning poydevoridir - Kamolova, Azimaxon Odiljon qizi (Science and Education, 2023)
O’qituvchilik kasbi to’xtovsiz o’sib bormoqda, takomillashmokda va yangi mazmun bilan boyimoqda. Pedagoglik mexnati o’z-mazmuni jihati bilan chuqur dialektik mehnatdir. Pedagoglik kasbining mazmuni va xarakteri obektiv jihatdan muqarrar suratda o’zgaradi: har bir tarixiy davr o’ziga muvofiq pedagogini yaratadi va unga shu jamiyat davr uchun kerakli mutaxasis kadrlarni tayyorlash uchun mas’uliyat yuklaydi.