Deixis va anaforaning gazeta matnlarida qo’llanilish holatlariga doir - Shermatov, Akram Abduxakimovich; Hamroyev, Sardor Akmaljon o’g’li (Science and Education, 2023)
Ushbu maqolada deyksis va anaforaning lingvistik xususiyatalri, deyktik iboralar, birinchidan, turli tilshunoslar tomonidan turli ta’riflar berish, ikkinchidan, turli deyktik kategoriyalarni tahlil etish, deyktik iboralarning gazeta matnlarida qoʻllanilish holatlari haqida fikr yuritiladi.