O’timli va o’timsiz fe’llarning yapon va o’zbek tilida qo’llanilishi - Xodiyeva, Mohidil Sherali qizi (Science and Education, 2023)
Maʼlumki Yapon tilini oʻrganishda murakkabligi feʼllarning oʻziga xosligidadir. Xususan oʻtimli va oʻtimsiz feʼllarning qoʻllanilishi oʻzbek tilidan keskin farq qilib yapon tili oʻrganuvchilari uchun maʼlum chalkashliklarni keltirib chiqaradi. Ushbu maqolada yapon tilidagi oʻtimli va oʻtimsiz feʼllarning qoʻllanilishi holatlarini tahlil qilish orqali yapon tili oʻrganuvchilari uchun yengilliklar yaratish tadqiqotning asosiy maqsadi sanaladi.