Neft va gaz sanoati ishlab chiqarish korxonalaridagi oqova suvlarni tozalash - Bokiyeva, Sh.K.; Ganiyev, O’.G’.; Umarova, N.G’. (Science and Education, 2023)
Berilgan ilmiy ishda, neft va gaz sanoati ishlab chiqarish korxonalaridagi oqova suvlarni zamonaviy usullar orqali tozalash, bu maqsadda ishlatiladigan jihozlarini takomillashtirish orqali atrof muhitni zararli oqava suv chiqindilaridan xoli hududga aylantirish, eekologik vaziyatni yaxshilash, oqava suvlarni tozalashda yangi texnologiyalarni qo‘llash, jahon hamjamiyatida bu sohada olib borilgan ishlarni o‘rganish va ularni tahlil qilib chiqish, oqova suvlarning xossalari va tarkibini tahlil qilish ko‘rib chiqilgan.