Iogan Genrix Pestalotstsining pedagogik g’oyalari - Abduhalilova, Ozoda; Meliyeva, Shahnoza; Xaydarov, S.A. (Science and Education, 2023)
Maqolada Iogan Genrix Pestalotstsining hayotiy kechinmalari, pedagoglik faoliyatiga kirib kelishi, ta’limga qo’shgan xizmatlari, o’zining pedagoglik qarashlari va falsafasi, fandagi asosiy tamoyillari, o’qitish usullari, bolalarga jismoniy va aqliy mehnat faoliyati, o’qish dargohlarini ochish va ularni mashhur bo’lishiga sabablari va bajargan ishlari yuzasidan olib boriladigan tadqiqot maqsad va vazifalari belgilanadi.