Davlat byudjeti mablag’laridan foydalanishda moliyaviy nazoratni kuchaytirish yo’llari - Jumaniyazov, I.; Vohidova, R. (Science and Education, 2023)
Maskur maqolada davlat byudjeti mablag’laridan samarali foydalanish va moliyaviy nazoratni kuchaytirish yo’llari to’g’risida keng ko’lamda ko’rsatib o’tilgan. Asosan daromadlar maqsadli ravishda xarajatlarga yo’naltirilishi moliyaviy nazorat orqali amalga oshirilayotgani yoki aksincha, teskari holatda ekanligi aniq faktlar asosida keltirilib o’tilgan.