Jizzax viloyati Paxtakor tumani sho’rlangan hududlarida bino va inshootlarni loyihalash va qurishda muhandis-geologik qidiruv ishlarini olib borish, sho’rlangan gruntlarning namlinishi natijasida mustahkamlik ko’rsatkichlarining o’zgarishi - Zafarov, Olmos Zafarovich; Sanaqulov, Begzod Shavkat o’g’li; Gafurov, Timur Abdullayevich (Science and Education, 2023)
Ushbu maqolada bino va inshootlarni loyihalash va qurishda injener-geologik qidiruv ishlarini olib borish, ularning samaradorligini oshirish usullari, me’yoriy xujjatlar talablari bo‘yicha yuqori namlikka ega bo‘lgan gruntlarni fizik-mexanik xossalarini aniqlashni talab etilishi va muxandislik-geologik qidiruv ishlarida aerokosmik syomka, aero vizual kuzatuv, aerofotosyomka haqida ma’lumotlar keltirilgan.