Maktabgacha ta’lim yoshdagi bolalarning ta’lim-tarbiyasi va rivojlanishida ijtimoiy muhitning ahamiyati - Murodova, Gulandom Ikromovna; No’karova, Marjona Baxtiyor qizi (Science and Education, 2023)
Maqolada inson shaxsini ma’naviy kamolga yetkazish, uning xulqida ijtimoiy va biologik omillarning ta’siri, insonning shaxs sifatida turlicha namoyon bo‘lishi, bola hayotida tarbiya va ta’limning mazmuni, vositalari, metodlari, rivojlanish jarayonlari, ularning yosh xususiyatlari, shaxsiy qobiliyatlari, tevarak-atrofga munosabatning shakllanishi haqida umumiy ma’lumot berilgan.