Klaster metodining pedagogik-psixologik o’ziga xos xususiyatlari - Sobirova, Dilfuza Zokorjonovna (Science and Education, 2023)
Ushbu maqolada tibbiyot jarayonida klasterning asosiy maqsadini va o’ziga xos tarkibiga kiruvchi ta’limiy-ilmiy-innovatsion salohiyatni nafaqat yuqori fuqarolik va kasbiy layoqatlilik darajasi bilan, balki raqobatbardoshligi, yangiliklarni qabul qila olish qobiliyati, yangi taolim dastur va texnologiyalarini loyi’alash ‘amda amalga oshira olish qobiliyatiga ega zamonaviy taolim mutaxassislarini tayyorlash uchun birlashtirish jarayonlarini amaliy ahammiyati yoritilgan.