Og’ishgan xulq shakllarining shaxs axloqining turli ko’rinishlarida namoyon bo’lishi - Bekberdiyeva, Gulbaxor Ortig’aliyevna (Science and Education, 2023)
Ushbu maqolada Shaxsning og’ishgan xulqi - bu umumqabul qilingan yoki rasman o’rnatilgan ijtimoy me’yorlarga mos tushmaydigan axloqiy sifatlari va uning turli ko’rinishlarida namoyon bo’lishi yoritilgan . Boshqacha aytganda, bu harakat mavjud qonunlar, qoidalar, an’analar va ijtimoiy buyruqlarga mos tushmasligidagi asosiy vaziyatlar va ularning salbiy va ijobiy oqibatlari haqida fikrlar keltirilgan.