Oltin ishlab chiqarishda eritmani zararli unsurlardan tozalash usullari - Yaxshiyeva, Z.Z.; Rahmonova, U.T. (Science and Education, 2023)
Maqolada oltinning sianli eritmalar chiqindilari bilan isrofini kamaytirishning innovatsion usuli ko’rib chiqilgan. Bu tadqiqotni o’tkazish uchun zararli unsurlardan tozalaydigan va oltin saqlovchi rudalardan oltinni tanlab eritish yo’li bilan ajratib olish uchun qulay sharoit hosil qilinishiga yordam beradigan kimyoviy reagentlardan foydalanildi. Olingan natijalar shuni ko’rsatdiki, bu texnologiyani sanoat miqyosida qo’llash ishlab chiqarish unumdorligini oshirishga imkon beradi.