Raqamli ta’lim muhitida pedagoglarni samarali ishlashi uchun kompetensiyalarni shakllantirish - Raxmatov, Ilhom Ismatovich; Raxmatova, Shodiya lhomovna (Science and Education, 2023)
Maqolada raqamli kompetensiyalar to’g’risida fikr yuritilgan bo’lib uni rivojlantirish yo’nalishlari ko’rsatilgan. O’qituvchini yangi raqamli kompetensiyalariga qanday bo’lishi jahon pedagogikasi misolida bayon qilingan. Raqamlashtirish kompyuterlashtirishni joriy qilinishi, hayotni va jamiyatni barcha sohalariga ham o’z ta’sirini ko’rsatmoqda. Raqamli ta’limda shubhasiz ta’lim tub o’zgarishlarga uchraydi. Shundan kelib chiqib pedagoglarni tayyorlash kasbiy tayyorgarlik integratsiyalashadi. Bunda pedagoglar yanada sifat jihatdan yangi kasbiy kompetensiyalarga ega bo’ladi. Chunki ta’limni raqamlashtirilganida ularni pedagogik faoliyati samaradorligi oshishi kerak.