Идентификация жараёни - шахс ижтимоийлашуви муаммосининг психологияда ўрганилиши - Ропиев, Мадамин Юсуфжонович; Элов, Зиёдулло Сатторович (Science and Education, 2023)
Мақолада шахс ижтимоийлашуви жараёнларининг психологик муаммолари ва уларнинг ижтимоий психологияда тадқиқ этиш йўналишларига тўхталиб ўтилган. Шунингдек, ижтимоий установканинг объектга ва конкрет вазиятдаги акс эттиши, мулоқот жараёнидаги ўрни кенг ёритиб берилган. Ижтимоий психологияда ижтимоийлашув жараёнида шахс, социализация, этник стереотиплар тушунчаларига муносабатлар билдирилган.