Konstruksiyalarni yong’indan himoyalash usullari va samardorligi (yog’och konstruksiyalar misolida) - Ubaydullayev, Abdilbase Suvonqulovich (Science and Education, 2024)
Maqola qurilish konstruksiyalarini yong’indan ximoyalash usullarining samaradorligi ximoya qoplamalarining qavariqlanish koiffisenti yonuvchanlik darajasi guruhlarini aniqlash usuli, tutun hosil qilish koiffisentini aniqlash, adgeziya va kataksimon kesim hosil qilish, lak-bo’yoq materialning qurib qolish vaqti va darajasi mustahkamlik darajasi, barqarorligi, eksplutatsiya muddati hamda statik ta’sir ko’rsatishga bardoshliligini aniqlash usullari tahlili asosida samarador usulni tanlash metodikasi keltirilgan.