Muhandislik ta’lim yo’nalishi talabalarini kasbiy tanlovga ta’sir etuvchi omillar - Xujaqulov, Abdulaziz Xakim o’g’li (Science and Education, 2024)
Maqolada, oliy ta’lim muassasalaridagi muhandislik ta’lim yo‘nalishi talabalarini kasbiy tanloviga tasir etuvchi ta’lim va tarbiyani amaliy ish va tajriba bilan o’rgatish shu millatning amaliy malakalaridan iborat bo’lgan ish-harakatlariga kasb-hunarga qiziqsalar, shu qiziqish ularni butunlay kasb-hunarga jalb etsa ular kasb-hunarning chinakam oshig‘i bo’lishi isbotlangan. Shu bilan birga Oliy ta’lim muassasalaridagi muhandislik ta’lim yo‘nalishi talabalarini kasbiy shakllanishini o’rganishda insonning imkoniyatlarini to’liq ochib beruvchi sub’ekt va ijtimoiy muhit orasidagi turli ijtimoiy aloqalar tipiga ahamiyat berish kerakligi yoritib berilgan.