Stereometriya haqida umumiy tushuncha, stereometriya aksiomalari - Ubaydulloyev, Alisher Nematilloyevich; Rajabov, Jonibek Mirzoali o’g’li (Science and Education, 2024)
Maqolada stereometriya bo’limi, fazodagi figura va shakllar ularning xossalari shuning bilan birgalikda stereometriya aksiomalar figuralarning ko’rinishi fazoni tekislik bilan ikkita yarim fazoga ajratish haqida ta’rif va teoremalar keltirilgan. Tekisliklar, kesishuvchi tekisliklar ikki nuqta orasidagi masofani topish va ularga doir misollar yechib tushuntirilgan.