Orol dengizini qurishidan kelib chiqadigan global muammolar va yechimlar - Uzaqov, Ikromjon Esanboyvich; Xamroxonova, Sokinaxon Jo’raxon qizi; Ro’zimova, Mehruza Maxmud qizi; Uzoqova, Zebo Abduraxim qizi (Science and Education, 2024)
Orol Dengizining qurib qolishi Markaziy Osiyo ekologiyasiga, Qishloq xo’jaligi yerlarining hosili kamayishiga, mintaqa hududidagi hayvonot olamiga, juda qattiq zarar keltirganini hamda global iqlimni salbiy ozgarishiga olib kelishi hamda fasillarga salbiy ta’sir ko’rsatishi ma’lum.