Сурункали буйрак касаллиги билан оғриган беморларда анемияни даволашга замонавий ёндашувлар - Маматкулова, Феруза Хайдаровна; Номозов, Мухаммад Насриддин ўғли (Science and Education, 2024)
Мақолада ренал анемияни клиник белгилари ва ренал анемияни даволаш учун темирнинг дастлабки ҳолатини аниқлаш муҳимлиги тасвирланган. Ферритин, трансферрин, трансферриннинг тўйинганлик коэффициенти каби кўрсаткичларнинг роли, шунингдек эритропоэзни рағбатлантириш жараёнида яллиғланишнинг роли аниқланади.