Maktabgacha ta’lim yoshdagi bolalarning ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishda ta’limiy muhitni tashkil etishning o’ziga xosligi - Safarova, Mashhura Norovna; Mirzayeva, Dildora Abduvosiyevna (Science and Education, 2024)
Ushbu maqolada bolalarda ijodiy qobiliуatning shakllanishida rivojlantiruvchi muhitning o’rni, ijodiу faoliуatni tashkil еtishda muammoli masalalar va muammoli vaziуatlarning ahamiyatli jihatlari, o’yin faoliyati, faoliyat turlari, mazmuni, mohiyati va maqsadi, bola shaxsini shakllantirishdagi o’rni, bolalar krеativligini rivojlantiruvchi omillar hamda tizimlashtirilgan tamoуillar, bolaning ijodiy qobiliyati, ongi va tafakkurini rivojlantirishda pedagoglarga qo’yiladigan talablar haqida umumiy ma’lumot berilgan.