Mehribonlik uyi tarbiyalanuvchilari bilan olib boriladigan ijtimoiy-pedagog faoliyatida shaxsga yo’naltirilgan ta’lim texnologiyalardan foydalanish - Abduvahidova, Hilola; Egamberdiyeva, Maftuna; Xaydarov, S. (Science and Education, 2024)
O’zbekistondagi zamonaviy utimoiy vaziyat sharoitida so’nggi yillarda eng qiyin hodisa ijtimoiy etimlikning sezilarli darajada ko’payishi boldi, Yetimlik ijtimoiy hodisa sifatida insoniyat jamiyati davrida mavjud bo’lgan ya sivilizatsiyaning ajralmas elementi hisoblanadi. Har doim urushlar, epidemiyalar va tabiiy ofatlar ota-onalaming o’limiga olib keldi, buning natijasida bolalar etim qoldi. Zamonaviy jamiyatda oila shaxsning asosiy shakllanishi va uning ijtimoiylashuvi bolgan tizim sifatida qaraladı, oila axloqiy va ma’naviy qadriyatlami avlodlar o’rtasida saqlash va uzatishda vositachidir. Oilarning tarbiyaviy funktsiyasi bolaning axloqiy va qadriyatlar tizimini rivojlantirishni o’z ichiga oladi, bu o’zi va boshqalar bilan, yaqinlan bilan hamjihatlikda yashaydigan, keksa avlodni hurmat qiladigan, halol samimiy va mehribon shaxsni shakllantinshga yordam beradi.