Turli maqsadlarga javob beruvchi testlar orqali talabaning bilim, malaka va ko’nikmalarini nazorat qilish - Abdullayeva, Muhayyoxon Abduvohid qizi (Science and Education, 2024)
Ushbu maqolada talabalarning bilim, malaka va ko’nikmalarini nazorat qilish uchun turli testlardan foydalanish yoritilgan. Standart va nostandart testlar hamda ularning turlari haqida ma’lumot berilgan. Shuningdek, bu test topshiriqlariga qo’yiladigan asosiy talablar keltirilgan. Nostandart testlardan namunalar keltirish orqali ularning farqi va qo’llashda samaradorligi ko’rsatilgan.