PhET dasturida elektr bo‘limi laboratoriyalarini vitual bajarish imkoniyatlari o‘rganish metodikasi - Zoirov, Sanjaridin Xolmuminovich; Hamidova, Mohichehra Shavkat qizi; Soliyeva, Sanamjon Odil qizi (Science and Education, 2024)
Maktabda fizika loboratoriya ishlari va amaliy tajribalarni PhETInternativ Simulatsiyalari usullari yordamida bajarish imkoniyatlari ko'rib chiqildi. Biz PhET Internativ Simulatsiyalari yordamida istemolchilarni o‘zgaruvchan ta’minlash manbaiga parallel ulashga doir laboratoriya ishi virtual holatda o‘tkazildi. PhET Internativ Simulatsiyalari yordamida olingan natijalar bilan real loboratoriya ishining natijalari solishtirildi.