Jinoyat sud ishlarini yuritishda dalillardan foydalanishning dolzarb muammolari - Eshqurbonov, Ilhom Norsoat o‘g‘li (Science and Education, 2024)
Ushbu maqola O‘zbekistonda jinoyat sud ishlarini yuritishda dalillardan foydalanishning dolzarb muammolarini tahlil qiladi. Muallif dalillarni noqonuniy yo‘llar bilan olish, ularni saqlash va himoya qilishdagi kamchiliklar, shuningdek, sud jarayonlarida dalillarning ishonchliligini ta’minlashdagi qiyinchiliklarni ko‘rib chiqadi. Maqolada dalillarning to‘g‘ri yig‘ilishi va ularning sud jarayonida qabul qilinishi bo‘yicha milliy qonunchilik va xalqaro tajribalar tahlil qilingan. Xususan, maqola O‘zbekiston qonunchiligida dalillarning noqonuniy yo‘llar bilan olinishi muammosiga bag‘ishlanib, olimlarning fikrlari hamda huquqiy yechimlar asosida muammolar va ularning oldini olish choralari ko‘rib chiqilgan. Xalqaro tajriba, xorijiy sud amaliyotlari, va milliy qonunchilikni isloh qilish takliflari tahlil qilingan.