Jahon investitsiya siyosati oqimida XXR investitsion siyosati oʻrni va roʻli - Bobojonov, Jasur Baxtiyor oʻgʻli (Science and Education, 2024)
XXR (Xitoy Xalq Respublikasi) investitsiya siyosati jahon iqtisodiyotida muhim o‘rin egallaydi. Xitoy, global miqyosda iqtisodiy o‘sishga erishgan davlatlardan biri sifatida, o‘zining investitsiya strategiyalarini kengaytirib, xalqaro bozorlar bilan hamkorlikni mustahkamlashga qaratilgan. Xitoyning "Bitta yo‘l, bir jahon" tashabbusi orqali, mamlakat mintaqalararo savdo va investitsiyalarni rivojlantirishda faol ishtirok etmoqda. Investitsiya siyosati asosida, Xitoy yirik infratuzilma loyihalarini moliyalashtirish, texnologiyalarni rivojlantirish va xalqaro kompaniyalar bilan hamkorlik qilishga intiladi. Buning natijasida, Xitoy nafaqat o‘z iqtisodiy potentsialini oshiribgina qolmay, balki boshqa davlatlarga ham investitsiya oqimlarini yo‘naltirishda muhim rol o‘ynaydi. Shuningdek, Xitoyning investitsion siyosati, xalqaro sarmoyadorlar uchun yangi imkoniyatlar yaratadi, bu esa global iqtisodiy integratsiyani kuchaytiradi. Xitoyning iqtisodiy o‘sishi va investitsion strategiyalari jahon iqtisodiyotidagi dinamik o‘zgarishlarga bevosita ta'sir ko‘rsatmoqda.