Talabalarda kreativ fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirishining tizimli-funksional modeli - Sh.T.Maxmudov; B.A.Akbarov (Science and Education, 2024)
Ushbu maqolada talabaarda ijodkorlik ko‘nikmalarini rivojlantirishda innovatsion texnologiyalar, interfaol usullar va yangi pedagogik izlanishlardan samarali tarzda foydalanish, yangi g‘oyalar orqali odamlar hayotini yaxshilash, insonlar va imkoniyatlarni bir-biri bilan bog‘lash, ya’ni uyg‘unlikka keltirish, talabalar faoliyatini tashkil etish mexanizmi va tartib-qoidalarini aniqlash, o‘rganilayotgan hodisadan amaliy foydalanishning o‘ziga xosliklari haqida so‘z yuritiladi.