Sport va musiqaning inson tarbiyasidagi psixologik omillari: integratsiyali yondashuv va tarbiyaviy ta’siri - Fazliddin Odiljon oʻgʻli Inatullayev (Science and Education, 2025)
Sport va musiqa inson tarbiyasida muhim o‘rin tutib, uning ruhiy, emotsional va intellektual rivojlanishiga ijobiy ta’sir ko‘rsatadi. Sport iroda, jismoniy va ruhiy barqarorlikni rivojlantirsa, musiqa esa insonning emotsional va ijodiy tafakkurini shakllantiradi. Bu yondashuv fanlararo bog‘liqlikni ta’minlab, o‘quvchilarning chuqur bilimga ega bo‘lishiga hamda ularni amaliy hayotga tayyorlashga xizmat qiladi. integratsiyali yondashuv nafaqat o‘quvchilarning bilim darajasini oshirishga, balki ularning ma’naviy va axloqiy jihatdan yetuk shaxs bo‘lib shakllanishiga ham xizmat qiladi. O‘qituvchilar va ta’lim tizimi mutaxassislari integratsiyali yondashuvni samarali qo‘llash orqali kelajak avlodni har tomonlama yetuk shaxs sifatida tarbiyalashlari mumkin.