Boshlang‘ich sinf o‘quvchilari uchun musiqiy mashg‘ulotlarni tashkil etishning ilg‘or tajribalari - Ma’mura Qandiyor qizi Rajabova (Science and Education, 2025)
Mazkur maqola boshlang‘ich sinf o‘quvchilari uchun musiqiy mashg‘ulotlarni tashkil etishning ilg‘or tajribalari haqida so‘z yuritadi. Musiqa ta’limining bolalar rivojlanishidagi o‘rni va ahamiyati, shuningdek, musiqiy o‘yinlar, interaktiv mashqlar, musiqa va madaniyatni o‘rganish, musiqiy asarlar bilan tanishish, ijro etish va jamoada ishlash kabi usullar orqali musiqiy ta’limni qiziqarli va samarali tarzda olib borish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Musiqa orqali o‘quvchilarning ijodiy fikrlashini rivojlantirish, musiqiy savodxonlikni oshirish va jamoaviy ruhni shakllantirishga alohida e’tibor qaratilgan.