Musiqa ta’limida zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanish - Iroda G‘olibjon qizi Abduhakimova (Science and Education, 2025)
Maqolada musiqa ta’limida zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining (AKT) o‘rni va imkoniyatlari muhokama qilinadi. AKT yordamida musiqa o‘qitish jarayonini samarali tashkil etish, o‘quvchilarning ijodiy imkoniyatlarini kengaytirish va o‘rganish samaradorligini oshirish mumkin. Maqolada multimedia vositalari, onlayn resurslar, musiqa dasturlaridan foydalanish, shuningdek, AKTni joriy etishdagi mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rsatilgan. Shuningdek, kelajakdagi istiqbollar, masalan, sun’iy intellekt, virtual haqiqat va mobil ilovalar yordamida musiqa ta’limini yanada rivojlantirish imkoniyatlari keltirilgan.