Bolalar va o‘smirlarning ovqatlanish fiziologiyasi: metabolik jarayonlar va oziq moddalari almashuvi - Zebiniso Abdusalomova; Sanoatxon Mirzayeva; Dilafruz Bozorova; Ilmiy rahbar: Ra’no Aliyeva (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada bolalar va o‘smirlarning ovqatlanish fiziologiyasi chuqur yoritilib, ularning metabolik jarayonlari, oziq moddalari almashinuvi hamda yoshga xos ovqatlanish ehtiyojlari tahlil qilingan. Oqsillar, yog‘lar, uglevodlar va mikroelementlarning bolalar organizmiga ta’siri izchil tushuntirilgan. Sog‘lom ovqatlanishning o‘sish, rivojlanish va umumiy salomatlikdagi o‘rni amaliy tavsiyalar bilan mustahkamlangan. Maqola ota-onalar, pedagoglar va tibbiyot xodimlari uchun foydali ma’lumotlarni o‘z ichiga oladi.