Akril monomerlari asosida sintez qilingan polimer prisadkalar va ularning samaradorligi - Bahrom Bobir o‘g‘li Idiyev; Kamoliddin Ramazonovich Xo‘jaqulov (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada akrilat monomerlari asosida yuqori samarali polimer prisadkalar olish texnologiyasi ishlab chiqilgan. Prisadkalar radikal sopolimerlanish yo‘li bilan sintez qilingan va ularning tarkibi, molekulyar massasi, termik va oksidlanishga chidamlilik xossalari aniqlangan. Olingan polimerlar sanoat dizel yoqilg‘ilariga qo‘shilganda ularning ekspluatatsion ko‘rsatkichlari, jumladan, oksidlanishga qarshiligi va dispergirlovchi qobiliyati sezilarli darajada yaxshilandi. Tadqiqot natijalari akrilat asosidagi moddalarning ekologik xavfsiz, samarali va texnologik jihatdan maqbul prisadka sifatida keng qo‘llanish imkonini ko‘rsatadi.