Konstantin Dmitriyevich Ushinskiyning pedagogik qarashlarida insonparvarlik tamoyillari - Mo‘tabarxon Oybek qizi Muhammadjonova; Iroda Baxromjon qizi Joʻrayeva; Islombek Oʻsmonjon oʻgʻli Moʻminjonov; Ilmiy maslahatchi: M.M.Mirzakarimova (Science and Education, 2025)
Mazkur maqolada K.D.Ushinskiyning pedagogik qarashlari tahlil qilinib, uning tarbiya va ta’lim jarayonida insonparvarlik tamoyillariga e’tibori ochib beriladi. Ushinskiy inson shaxsiga hurmat, mehr-muruvvat, tenglik, adolat tamoyillarini ilgari surgan holda, o‘quv-tarbiya jarayonini shaxsga yo‘naltirilgan tarzda olib borishni targ‘ib qilgan. Uning qarashlari zamonaviy pedagogikada ahamiyatli bo‘lib, insonga yo‘naltirilgan ta’lim konsepsiyasiga mos keladi.