Mahmudxo‘ja Behbudiyning “Padarkush” dramasi - jadidchilik ruhidagi ilk oʻzbek sahna asari - Mohlaroyim Ziyodjon qizi Murodjonova,; Ilmiy maslahatchi: M.M.Mirzakarimova, (Science and Education, 2025)
Mahmudxo‘ja Behbudiyning “Padarkush” dramasi o‘zbek dramaturgiyasining ilk namunalaridan biri bo‘lib, jadidchilik g‘oyalarini aks ettiradi. Asarda ilm va jaholat to‘qnashuvi, ota-onaga hurmat va jamiyat taraqqiyoti masalalari yoritilgan. Drama xalqni ma’rifat sari yetaklashga xizmat qilgan va o‘zbek sahna san’atining shakllanishida muhim o‘rin tutgan. Ushbu maqolada asarning mavzusi, g‘oyasi va adabiyotdagi ahamiyati tahlil etiladi. Kalit soʻzlar: dramaturgiya, tragediya, ma’rifatparvarlik, realizm