Korxonalarda investitsiya boshqaruvining zamonaviy modellari: real sektor misolida - Dildora Erkinovna Salimova (Science and Education, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasining real sektor korxonalarida investitsiyalarni boshqarish jarayonlari va zamonaviy modellarning qo‘llanish xususiyatlari tahlil qilinadi. Maqolada shuningdek, investitsiya boshqaruvining xalqaro tajribasi bilan milliy yondashuv o‘rtasidagi o‘xshashlik va farqlar qiyosiy tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari real sektor korxonalarida samarali investitsiya boshqaruvini yo‘lga qo‘yish iqtisodiy barqarorlikni ta’minlash, innovatsion rivojlanishni jadallashtirish va raqobatbardoshlikni kuchaytirishda muhim ahamiyat kasb etishini ko‘rsatadi.